Video nadzor više nije luksuz i privilegija bogatih nego je postao potreba. Bilo da vam trebaju fiksne ili upravljive (PTZ) kamere za nadziranje i snimanje unutrašnjeg ili spoljašnjeg prostora mi vršimo kompletnu uslugu vezanu za postavljanje video nadzora bez obzira da li su u pitanju digitalne IP kamere ili analogne HDTVI / HDCVI / AHD / CVBS kamere.

 

Prednosti i mane digitalnih IP kamera

+

Otpornije na razne vanjske smetnje.

+

Imaju PoE koji im omogućava napajanje i prenos podataka preko istog kabla ili da se povežu na postojeću računarsku mrežu.

+

Čuvanje snimaka na SD karticu u samoj kameri ili nekom drugom uređaju.

+

Bežični prenos snimka WiFi tehnologijom u realnom vremenu.

+

Mogućnost slanja email poruke u slučaju detekcije pokreta i pristup preko interneta bez potrebe za rekorderom.

-

Malo skuplje kamere, ali jeftiniji kabl ;-)

Zaključak

IP kamere koje podržavaju SD kartice su skuplje od običnih analognih, ali ako imate potrebu za jednom kamerom izađe jeftinije jer analogne kamere ne mogu da rade bez DVR-a koji vrši snimanje i enkripciju za razliku od IP kamera koje mogu samostalno da rade i koje u sebi vrše enkripciju kao mali računar, tu dodajte još HDD od bar 500GB, kabl, adapter i ta jedna kamera izađe oko 220€ bez ugradnje.

Profi IP kamera Full HD rezolucije sa podrškom za SD karticu izađe oko 160€ bez ugradnje sa POE injectorom, adapterom, kablom, konektorima i SD karticom, a ako imate laptop, desktop ili tablet može se namestiti da na neki od tih uređaja snima i uzeti i jeftiniju IP kameru bez podrške za SD karticu pa bi izašlo oko 110€ bez ugradnje i podešavanja. Kad su u pitanju IP kamere postoji mogućnost prenosa videa i bežično WiFi tehnologijom od kamere do rekordera.

Ako planirate tri ili više kamera jeftinije izađu analogne koje danas imaju podjednako kvalitetnu sliku sa novim tehnologijama kao što su HDTVI ili HDCVI. Takođe, postoje i hibridni rekorderi koji mogu vršiti snimanje i sa digitalnih i analognih kamera. 

Ako ste se dvoumili u vezi kamera i koje instalirati jer ste čuli / videli da su IP kamere skuplje od analognih, iz svega ovoga jasno je da upoređivanje cena samih kamera nije dovoljno. Ne treba zaboraviti ni da je analogna tehnika došla do samog kraja svog tehnološkog razvoja, a da IP kamere očekuje razvoj u svim pravcima.

Možete pogledati naše radove na ovom linku, dok i jedna i druga varijanta imaju mogućnost pristupa mobilnim telefonom preko interneta. Iznesite nam šta želite, a od nas ćete dobiti najbolju preporuku.