Poneo sam Tiandy 8-kanalni rekorder (NVR), 8 IP kamera, POE switch, muzičko pojačalo, sedam ugradnih zvučnika i policu za rekorder. U lokalu je bila banka, ostali su u zidovima skriveni i pregrađeni kablovi bez ikakvog meni dostupnog projekta kuda su provlačeni. Kinezi su već uveliko sređivali lokal i dosta kablova su presekli, nije bilo mogućnosti da se iskoriste. Lokal na dva nivoa, tri kamere i tri zvučnika hoće gore, tri kamere i četiri zvučnika dole, plus jedna kamera u hodnik i jedna napolje. Nisu mi dali da bušim plafon jer je već sve urađeno da se estetika nebi narušila. Krenuo sam sa ispitivanjem kablova, potrebno mi bar dva, pa da krenemo:

Uspeo sam od trideset i nešto kabloava da pronadjem dva kabla čitava koja idu dole i dva koja iz jedne gornje prostorije ide u tu zasebnu sobu. Idemo dalje sa kopanjem utičnica:

Krećem sa montiranjem kamera gore koje zbog nemogućnosti povezivanja direktno dole na NVR spajam na POE switch koji će stojati u toj zasebnoj prostoriji i zvučnika:

1.

2.

3.

Zvučnici na spratu:

Ovako izgleda na plafonu kad se montira:

POE switch na koga su povezane tri kamere i koji je povezan preko UTP kabla sa rekorderom na donjem spratu:

Mrežna utičnica od dole iz koje idu kamere iz prve rupe i zvučnici iz druge:

Montiranje police za rekorder i pojačalo kao i nosač za televizor:

Nastavljamo sa montiranjem kamera i zvučnika dole kao i televizora, rekordera i pojačala:

4.

5.

6.

7.

8.

Zvučnici na prvom spratu:

Podešavanje, povezivanje na internet i P2P pristup (po meni mnogo bolje rešenje od Cloud-a) na telefonima jer to Tiandy NVR podržava:

Hvala na ukazanom poverenju!